top of page

Connectie

Eerder dit jaar schreef ik een stukje over Corona en de bijbehorende keuzes en gevolgen van deze pandemie. De hoop was, op dat moment, dat het virus snel zou verdwijnen en de mensen hun vrijheden terug zouden krijgen. Nu, een half jaar later zijn we niet veel verder, eerder een stap terug zelfs in het proces om het virus eronder te krijgen.


Het is niet mijn doel om hier een pleidooi te gaan houden voor het al dan niet vaccineren of tekeer te trekken tegen een falend overheidsbeleid.


Waar ik wel aandacht aan wil besteden is de steeds meer toenemende strijd tussen voor- en tegenstanders van het vaccineren. En de daarbij afnemende acceptatie voor elkaars keuzes en overtuigingen. Dat iedereen een eigen idee hierover heeft is logisch. Dat iedereen kiest voor wat hem of haar het beste lijkt is niet meer dan normaal. Maar laat de ander met die keuze in zijn of haar waarde. Keur de keuze van de ander niet af, verdedig je eigen keuze niet tegenover een ander. Het is goed zoals het is.


Wat ik zou willen vragen is om de connectie weer op te zoeken. In de eerste plaats met jezelf. Terug naar je eigen hart en voelen of dit de manier is waarop je wil leven of dat een andere manier, meer verdraagzaam, misschien fijner is. Want strijd levert spanning op en spanning kost energie.


Ten tweede de connectie met de ander. Vanuit een open en liefdevol hart is het veel makkelijker om contact te maken met de ander. Kwetsbaarder ook, jazeker, en daar zit hem wat mij betreft ook de kern. Mensen zijn bang voor wat wordt opgelegd, bang voor het onbekende, bang voor de gevolgen, bang voor de gevolgen als het niet gedaan wordt, bang om naasten kwijt te raken. Allemaal redenen waardoor ze in een vechtmodus terecht komen. En dit is niet meer dan normaal!


Alleen heeft het hierbij geen zin om tegen de ander te strijden, die is toch overtuigd van het eigen gelijk. Blijf bij jezelf maar respecteer de ander. Om een connectie te hebben hoef je niet over alles hetzelfde te denken. Zeker in deze tijd van het jaar is het mooi om elkaar op gevoelsniveau weer wat meer op te zoeken, ook als je het niet met elkaar eens bent ❤


Holistic Dream40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page