top of page

Meest gestelde vragen

Hoe kan ik me voorbereiden op mijn eerste behandeling?

Het eerste is dat, wanneer ik bij jou thuis langskom voor de behandeling, je in een voor jou vertrouwde omgeving bent. Na de behandeling hoef je niet meer terug naar huis en kunt je even tot jezelf komen. Ik neem mijn zeer comfortabele behandelbank mee die ik bij jou opzet. Voldoende ruimte is daarvoor wel belangrijk.

Wanneer de behandeling bij mij plaatsvindt zal dat in een zo rustig mogelijke setting zijn. Een rustig muziekje, kaarsje en, indien gewenst, een wierrook stokje. 

In beide gevallen is het prettig als je de behandeling met vertrouwen tegemoet ziet. Je hebt een afspraak gemaakt omdat er waarschijnlijk iets is wat je wil bereiken. Je mag er dan ook op vertrouwen dat ons dat samen gaat lukken. Zorg voor comfortabel zittende kleding. Deze hou je aan tijdens de behandeling dus het is prettig als het lekker zit.

Biedt je hulp bij de behandeling van een terminale of chronische ziekte?

Bij het behandelen van deze ziektebeelden is het prettig als de behandelend arts op de hoogte is van het feit dat je naar een Holistisch Therapeut gaat voor bijvoorbeeld een Reiki behandeling. Daarmee kan voorkomen worden dat er onduidelijkheid ontstaat over het behandeltraject. Let wel op! Reiki is géén vervanging voor de reguliere behandeling en kan uitsluitend ondersteunend worden ingezet. Voor Oncologische patiënten kan Reiki bijdragen in bijvoorbeeld ontspanning, verminderen van angst en stress en bij ziektebeelden waarvoor je medicatie gebruikt kan het zijn dat het effect daarvan wordt beïnvloed, denk daarbij aan Diabetes Mellitus. Reiki wordt afgeraden bij mensen met een Pacemaker en bij mensen die een transplantatie hebben gehad en medicatie gebruiken om afstoting te voorkomen. Voor coaching, regressie en opstellingen geldt dat er geen belemmering is bij deze ziektebeelden.

Is Holistische Therapie geschikt voor iedereen?

Holistische Therapie is geschikt voor iedereen die ervoor open staat om met en voor zichzelf aan de slag te gaan. Maar natuurlijk ook voor iedereen die zichzelf een moment van rust en heling gunt. Kortom, iedereen is welkom en voor iedereen is er wel iets te halen.

Wat kan ik verwachten van mijn eerste sessie?

Tijdens de eerste sessie wordt in ieder geval een intake gedaan om een beeld te krijgen van u en uw hulpvraag. Deze zal gemiddeld zo'n 10 tot 15 minuten in beslag nemen. Bij coaching en een familie-opstelling zal dit wat langer in beslag nemen. Hoe dan ook zal in de eerste sessie direct behandeld worden wanneer dat verantwoord is.

De Reiki behandeling zal plaatsvinden op de behandelbank. Daarvoor kun je de kleding gewoon aanhouden. Wanneer je het niet prettig vind om te liggen op de tafel is het ook mogelijk om de tafel in een lange zit positie te zetten.

Je kunt altijd aangeven wat je wel en niet prettig vindt.

bottom of page