top of page

Hoofd vol?

Het is een drukke dag, één van de vele drukke dagen. In de ochtend ben je al opgestaan met een hoofd vol plannen, rijtjes, verplichtingen en misschien wel gedachten die je niet echt ondersteunen gedurende de dag. Op je werk wordt je omringd door collega's die net even op een andere golflengte zitten dan jij.


En tijdens de boodschappen, in de net te drukke winkel, raak je geïrriteerd door een dame die midden in het gangpad staat met het karretje overdwars naar links terwijl ze rechts in het schap iets uitzoekt. Met de beste wil van de wereld kun je hier met goed fatsoen niet langs. Even speel je met de gedachte om er dan maar dwars doorheen te gaan. Maar natuurlijk realiseer je je op tijd dat je zo niet in elkaar zit. Je neemt de moeite om via een ander pad om te lopen omdat je niemand tot last wilt zijn. Bij de rij van de kassa laat je nog even iemand voor omdat je denkt dat diegene wel meer haast zal hebben dan jij, althans, zo komt het wel over! Je doet een stap terug en bedenkt dan dat je het beter niet had kunnen doen omdat je nog langs zou gaan bij je ouders.


Wanneer je uiteindelijk thuis komt ben je moe, doodmoe. Je hoofd voelt alsof het vol zit met watten. De hele avond nog schieten flarden van gesprekken, situaties en gezichten voorbij in je hoofd. En ook als je naar bed gaat lig je nog lang onrustig te draaien.


Herken je dit? Dan ben je één van de velen die vergeten om voldoende voor zichzelf te zorgen. Je vindt het welzijn van anderen belangrijker dan dat van jezelf. Je hebt moeite met het aangeven van je grenzen omdat je niemand tegen het hoofd wil stoten. Maar de enige die je daarmee tegen het hoofd stoot ben jezelf. Je neemt heel veel energieën van anderen over waardoor je helemaal leegloopt.


Dit is een mooi moment om ervoor te kiezen dat je belangrijk genoeg bent om even voor jezelf te kiezen en jezelf te verwennen met een mooie Reiki behandeling welke ervoor zorgt dat je voldoende aard en je hoofd tot rust brengt. Breng jezelf in balans en het zicht keert terug. Vanuit je kern kun je weer gaan voelen en reageren in plaats van een reactie uit een overvol denkhoofd. Hiermee doe je jezelf en je omgeving een groot plezier!

85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page